La Milano incepe procesul a patru directori de la Google care sunt acuzati ca nu au facut nimic pentru a proteja intimitatea unui baiat care era batjocorit intr-un film postat pe Google Video si scos abia dupa doua luni cand s-a sesizat politia. In filmuletul de trei minute patru baieti din Torino isi bateau joc de un baiat cu sindromul Down. Daca oficialii Google sunt gasiti vinovati, sentinta ar putea schimba radical regulile pe site-urile de video-sharing, scrie Financial Times.

Cei patru directori Google risca pana la trei ani de inchisoare si sunt acuzati de defaimare si pentru ca nu au respectat dreptul la intimitate al baiatului. Incidentul s-a intamplat in 2006 la o scoala din Torino, unul din baieti a postat pe Google Video un film de trei minute care a fost vizualizat de mii de internauti, pana cand a fost scos de pe site la cererea guvernului italian si a politiei, abia dupa doua luni.

Acuzarea spune ca Google ar fi trebuit sa aiba grija ca un astfel de film sa nu poata fi facut public si a incalcat dreptul baiatului la viata privata fiindca atat de multi oameni au putut urmari cele intamplate. Google a raspuns ca a scos filmul imediat ce a aflat de el si adauga ca a fost cooperanta cu autoritatile.

Expertii spun ca acest caz poate avea implicatii puternice asupra site-urilor de video-sharing in ceea ce priveste cat de departe se poate merge cu controlul continutului. Regulile ar putea fi mai dure in ceea ce priveste controlul continutului din cauza ca abordarea standard pe care marile site-uri de video-sharing o au cand e vorba de viata privata nu tine mereu cont de sensibilitatile locale.