Multe site-uri web, de la Google si Twitter pana la site-urile de stiri, s-au blocat sau au functionat mult mai greu dupa ce milioane de utilizatori au intrat pe internet sa citeasca despre moartea lui Michael Jackson. Google a dat eroare la cautari despre Michael Jackson, iar pe Twitter, postarile despre starul american au atins niveluri record, noteaza BBC si Le Figaro.

Cei de la Google au spus pentru BBC ca in momentul cand a aparut stirea decesului artistului s-au temut ca sunt sub un atac informatic, astfel ca milioane de utilizatori care au intrat pe motorul de cautare si au tastat numele cantaretului au dat de un mesaj de eroare asemanator cu cele care apar cand sunt detectate programe malitioase (virus, spyware).

Si agregatorul de stiri Google News a avut probleme cam 35 de minute in jurul orei cand s-a anuntat decesul lui Michael Jackson, din cauza milioanelor de oameni care au intrat sa verifice informatia.

Site-ul de micro-blogging Twitter a fost si el luat cu asalt si a avut perioade cand nu a functionat. Mesajele referitoare la starul american s-au inmultit enorm, dublandu-se ca numar cu fiecare secunda. In plus, au aparut si mesaje de prost gust referitoare la viata controversata a artistului, dar si stiri false despre alte vedete care ar fi murit.

Informatiile contradictorii despre starea de sanatate a lui Michael Jackson au pus sub o presiune enorma pagina de pe Wikipedia, care a fost de mai multe ori actualizata, fiind insa nevoie sa se si scoata informatii care s-au dovedit apoi neadevarate. Numarul mare de utilizatori care doreau sa actualizeze pagina au dus la blocarea acesteia.

Site-ul TMZ, care a dat primul stirea mortii lui Michael Jackson a incetat si el sa functioneze un timp, probleme fiind depistate si la site-uri precum AOL, CBS, CNN, MSNBC and Yahoo.