Oracle intentioneaza sa reduca pana la 1.000 de locuri de munca in Europa, sustine CFDT, una dintre cele mai mari uniuni sindicale din Franta, potrivit Wall Street Journal (WSJ). Oracle detine 17.000 de angajati in Europa, iar sindicatul francez sustine ca 250 de posturi vor fi eliminate in Franta, cifra care ar reprezenta 15% din forta de munca a Oracle de pe aceasta piata. Oficialii Oracle nu au dorit sa comenteze.

La nivel mondial, Oracle are circa 86.000 de angajati, compania activand si in Romania. In luna iunie din acest an, Oracle a raportat o scadere cu 7,2% a profitului din trimestrul patru al anului fiscal incheiat la 31 mai.

In pofida scaderii vanzarilor pe fondul climatului economic dificil, Oracle a evitat sa faca reduceri masive de personal, spre deosebire de alti giganti precum Microsoft, Adobe Systems si IBM.

Tranzactia de preluare a Sun Microsystems ar fi notificata autoritatilor antitrust din UE in aceasta luna

Oracle a anuntat recent semnarea unui acord de preluare a Sun Microsystems pentru 7,4 miliarde dolari. Luna trecuta, autoritatile anti-trust americane au refuzat sa aprobe tranzactia, cerand mai multe informatii referitoare la drepturile de licenta privind limbajul de programare Java al Sun Microsystems.

Citand o sursa apropiata procesului, Reuters sustine ca cele doua companii vor notifica in aceasta luna autoritatile antitrust din Uniunea Europeana (UE), urmand a furniza acestora inclusiv informatiile cerute de autoritatile similare de pe piata americana.

Un avocat al Oracle a anuntat luna trecuta ca se asteapta sa castige curand aprobarea autoritatilor antitrust americane, iar tranzactia sa fie incheiata pana pe 31 august. Comisia Europeana, organismul care monitorizeaza achizitiile si fuziunile la nivelul celor 27 de state membre ale Uniunii Europene, are initial 25 de zile la dispozitie pentru a analiza tranzactia, termen care poate fi extins la 90 de zile lucratoare in cazul in care s-ar impune o investigatie.

Comisia Europeana poate aproba tranzactia in forma actuala, poate cere modificarea termenilor acordului sau chiar bloca acest acord.