Circa 41% dintre romanii de la orase spun ca folosesc internetul aproape zilnic, iar 10% de mai multe ori pe saptamana, arata un studiu realizat de BRAT. Aprope jumatate acceseaza internetul de acasa, iar 16% de la seviciu, mai arata studiul care releva insa ca 65% dintre cei intrebati nu au de gand sa-si cumpere un PC in viitor. Procentele extrem de bune de la anumite categorii au aparut fiindca studiul acopera doar mediul urban, in cel rural penetrarea internetului fiind cu mult mai slaba.

Circa 42% din cei intrebati au raspuns ca au utilizat internetul chiar in ziua precedenta interviului, iar 13% l-au folosit in ultima saptamana. Legat de locul de unde acceseaza internetul, 46% din cei intrebati au raspuns ca de acasa, iar sub o cincime au spus ca intra pe internet de la locul de munca. Ca activitati preferate pe internet, cautarea de informatii a fost cel mai des mentionata, dar si cautarea de muzica jocuri si filme si, evident, folosirea e-mail-ului.

Circa 60% din cei intrebati au spus ca au conexiune de internet acasa, iar la intrebarea "Cat timp folositi PC-ul pe saptamana?", 18% au spus ca intre 10 si 19 ore, 16% sub noua ore si 7%, peste 40 de ore.

Intrebati in ce scopuri folosesc PC-ul, cei mai mult au spus ca navigheaza pe internet, asculta muzica, se joaca si urmaresc filme. Totusi, 66% din cei aproape noua mii de oameni intervievati au spus ca nu au intentia sa cumpere un calculator nou, mai ales ca o buna parte au PC-ul de unu-doi ani.

Pretul ramane in continuare cel mai important criteriu la cumpararea unui PC, pe locurile urmatoare fiind aparitia unor oferte speciale si brandul principalelor componente.

Studiul a fost realizat in primul trimestru al anului in mediul urban pe un esantion de circa 8.900 de persoane.