Microsoft va lansa in prima parte din 2010 o varianta gratuita a suitei Office ce va putea fi accesata pe internet, intrand astfel in lupta cu produse relativ similare oferite de companii precum Google, noteaza Reuters. Pe internet vor fi disponibile gratuit aplicatii populare, precum Word, Excel sau Power Point, dar compania se va baza in continuare pe versiunile contra - cost.

Nu ar fi exclus ca oferirea unei versiuni gratuite de Office sa afecteze vanzarea variantelor platite, insa Microsoft spune ca soft-urile gratuite se adreseaza celor care oricum nu aveau de gand sa dea bani pentru a folosi suita Office.

Compania mai spera ca utilizatorii versiunilor gratuite vor fi ghidati catre motorul de cautare Bing sau vor face trafic spre alte site-uri sustinute de companie.

Cei de la Microsoft spun ca programul gratuit va fi lansat odata cu suita platita, in prima parte din 2010.

Divizia Office este extrem de importanta pentru companie, aducand venituri totale de 14,3 miliarde euro in primele trei trimestre ale anului fiscal.

Razboiul dintre Microsoft si Google se extinde pe tot mai multe fronturi. Dupa ce Microsoft a lansat motorul de cautare Bing acum o luna si ceva, iar saptamana trecuta Google a anuntat propriul sistem de operare destinat PC-urilor.