Apple intentioneaza sa lanseze un tablet PC cu ecran de 10 inchi, mai mare decat un iPod Touch, care sa poata fi utilizat pentru vizionarea de filme, jocuri, videoclipuri muzicale dar si pentru citirea unor carti electronice, in incercarea de a revolutiona din nou piata player-elor multimedia, scrie Financial Times. De un tablet PC Apple se vorbeste de ani buni si pare ca momentul lansarii este aproape, terminalul putand ajunge pe piata pana la sarbatorile de iarna, cu preturi intre 600 si 1.000 dolari.

Dispozitivul va avea ecran senzitiv, probabil ca nu va avea si functii de telefon, insa se va putea conecta la internet si se va baza mult pe continutul magazinului online al Apple.

Compania condusa de Steve Jobs spera sa faca o noua revolutie, la fel cum s-a intamplat cu iPod si iPhone. Mizeaza pe marimea ecranului noului device pentru a oferi servicii in plus, cum ar fi informatii suplimentare (versiuri, texte, video) despre albumele pe care utilizatorii le cumpara de pe iTunes. In plus, ecranul mare poate fi utilizat pentru citirea cartilor electronice intr-o grafica mai buna decat la e-book-ul Kindle de la Amazon.

Terminalul ar putea fi pe gustul fanilor jocurilor de PC, ar putea fi utilizat si pentru vizionarea de filme, iar navigarea pe internet va fi o experienta mai placuta datorita ecranului mare.

Noul terminal ar putea costa intre 600 si 1.000 de dolari, spun analisti citati de FT. Apple nu a confirmat informatiile. Ramane insa de vazut daca proiectul poate fi gata pana la sfarsitul anului sau in prima parte din 2010.

Termenul Tablet PC se refera la un computer portabil cu ecran senzitiv, iar utilizatorii pot controla dispozitivul cu un stilus sau cu degetul, fara a utiliza mouse sau tastatura.