Ministerul Culturii din China a interzis site-urilor din tara sa ruleze, dar si sa dea linkuri la jocuri cu continut violent sau care promoveaza teme "mafiote", in incercarea de a "curata" internetul de aspecte imorale, a anuntat marti agentia China Noua.

Acest tip de jocuri "pune accentul pe o atitudine de gangster antisocial care bate, ucide, violeaza, jefuieste, insala si face adevarate bai de sange", a explicat Ministerul Culturii, intr-un comunicat.

Aceste jocuri trebuie interzise in China pentru ca "ameninta sa deformeze grav eforturile societatii de a construi un stat de drept, dar si normele morale, facand foarte mult rau tinerilor".

Operatorii de internet vor fi obligati sa nu mai permita accesul la aceste jocuri online, adauga ministerul, care precizeaza ca cine nu se va supune noilor reglementari va fi sanctionat "dur", fara a detalia insa care sunt pedepsele.

Oak Pacific Interactive, care gestioneaza doua site-uri populare, mop.com si kaixin.com au confirmat pentru AFP ca au renuntat deja la astfel de jocuri.

China are, in total, circa 338 de milioane de utilizatori de internet, mai mult decat intreaga populatie a Statelor Unite.

Autoritatile de la Beijing au sustinut dezvoltarea internetului, dar conduc o vasta campanie impotriva unor dezvoltari "nedorite", precum pornografia.