Cazul romanului amendat cu 3.000 euro pentru ca a facut file-sharing cu continut protejat de drepturi de autor a starnit reactii neasteptate in Franta unde site-uri de IT relateaza ca hackerii s-au razbunat, atacand pagina web a autoritatii care a facut posibila amendarea romanului care a pus 66 GB de muzica la comun pe internet. Francezii spun ca amenda care e echivalentul a noua salarii medii in Romania a avut consecinte neasteptate, site-ul UPFR fiind considerat drept virusat de Google. Problemele s-au rezolvat si site-ul poate fi accesat in mod normal.

Franta are un motiv special sa urmareasca desfasurarea evenimentelor de la noi deoarece de ceva timp se incearca impunerea legii Hadopi prin care cei care pun la comun materiale piratate sa ramana fara conexiunea de internet dupa ce sunt in prealabil avertizati in trei etape.

Site-ul francez PCImpact scrie ca Uniunea Producatorilor de Fonograme din Romania a facut posibila amendarea cu 3.000 de euro a unui roman care a pus pe internet la comun 66 GB de muzica piratata. Francezii spun ca amenda e echivalentul a aproape noua salarii medii in Romania, iar UPFR a vrut sa pozeze intr-un cavaler pe cal alb si de aceea l-a dus pe utilizator in justitie, pentru a da un exemplu.

Site-ul freenews.fr considera amenda ca fiind excesiva si adauga ca a avut consecinte neasteptate, site-ul UPFR fiind atacat de hackeri si considerat de Google si Mozilla Firefox ca fiind periculos pentru PC-uri.

In prezent problemele site-ului s-au rezolvat, alertele au disparut si accesarea se poate face fara probleme. In orice caz, francezii s-au aratat extrem de interesati de masurile luate in Romania, dupa ce la ei legea celor trei lovituri s-a blocat si va fi subiectul unor modificari, dupa noi discutii.