Site-ul de microblogging Twitter a fost joi circa o ora inaccesibil pentru milioane de utilizatori din cauza unui atac cibernetic de proportii, scrie AFP. Si reteaua de socializare Facebook a fost atacata, dar nu s-au pierdut informatii confidentiale, iar site-uri ale Google au fost victime ale atacului, dar au rezistat.

Atacul informatic a fost de tipul "denial of service", un tip des intalnit prin care foarte multe calculatoare virusate sunt comandate de hackeri sa viziteze simultan un anumit site, iar cererea extrem de mare poate coplesi serverele, facand site-ul inaccesibil.

Site-ul Twitter nu a mai putut fi accesat pentru mai mult de o ora joi dimineata, iar problemele s-au rezolvat in totalitate spre seara. Atacul a fost unul de proportii masive, dar motivele nu sunt cunoscute.

Si site-ul de socializare Facebook a fost victima aceluiasi tip de atac, astfel ca o parte dintre utilizatori au avut probleme cu accesarea site-ului, dar datele personale ale celor inscrisi nu au fost in pericol si pana la urma problemele de conectare s-au rezolvat.

Si site-uri ale Google au fost tinte ale atacurilor cibernetice, insa sistemele de siguranta au minimizat impactul, spun cei de la Google.