Facebook a inceput testele pentru o noua platforma creata special pentru telefoanele mobile. "Facebook Lite" este o varianta simplificata a retelei de socializare Facebook si se adreseaza tarilor unde conexiunea la internet este limitata. Site-ul este testat acum in India si s-ar putea sa fie testat apoi si in China si Rusia, scrie BBC.

Intr-un comunicat oficial, Facebook a spus ca noul serviciu este "o versiune mai rapida si mai simpla a experientei Facebook pentru telefonul mobil". Pe Facebook Lite utilizatorii vor putea sa adauge prieteni in lista lor, sa faca comentarii, sa vada pozele prietenilor si statusurile acestora.

"Acum vrem sa testam Facebook Lite in tarile din care incep sa vina din ce in ce mai multi utilizatori noi si care vor sa inceapa cu o experienta mai simpla", se mentiona in comunicatul oficial.

Facebook are 250 de milioane de utilizatori activi la ora actuala, insa 72% dintre acestia sunt din Europa si America de Nord, unde conexiunea la internet este nelimitata.

Acesta stire vine la doar cateva zile dupa ce Facebook a anuntat ca va cumpara FriendFeed, un start-up similar cu site-ul de microblogging Twitter, care permite utilizatorilor sa schimbe informatii pe internet in timp real.