Trei suspecti au fost arestati de autoritatile americane pentru organizarea cele mai vaste fraude din istoria SUA prin furturi de date personale. Peste 130 de milioane de numere ale unor carduri de credit au fost furate si apoi revandute in strainatate, unde sume importante de bani au fost retrase, scrie France24.fr.

Trei suspecti au fost acuzati de spargerea bazelor de date in cazul companiilor Heartland Payment Systems, 7-Eleven Inc. si Hannaford Brothers, de unde au fost furate numerele cardurilor, a anuntat parchetul federal printr-un comunicat. Doua alte companii inca neidentificate au fost de asemenea victimele furtului de date.

Parchetul ii acuza pe Albert Gonzales, care locuieste in Miami si are 28 de ani, si pe doi cetateni rusi ale caror nume nu au fost inca publicate ca si-au ales victimele din topul 500 al celor mai mari companii americane dupa cifra de afaceri, pentru ca apoi sa le determine vulnerabilitatile.

Pentru inceput, au mers in mai multe filiale pentru a vedea ce tipuri de terminale de plati electronice folosesc. Dupa ce au analizat sistemele informatice, au instalat servere pirat pentru colectarea datelor, pe care le vindeau mai departe. "Se pare ca afacerea reprezinta cel mai mare caz de piraterie cu care departamentul de Justitie a avut de-a face", se arata in acelasi comunicat.