Cinci utilizatori americani ai renumitei platforme de socializare Facebook au depus o plangere impotriva site-ului aducandu-i diverse acuze cum ar fi faptul ca nu protejeaza eficient datele de pe site privind viata personala si ca nu isi ia masuri de siguranta pentru a verifica varsta celor care isi fac cont pe Facebook, potrivit AFP.

Unul din reclamanti este o femeie care a aderat la Facebook inca de la

inceput, atunci cand acesta a fost doar un instrument pentru a crea o retea de socializare intre studenti. Aceasta acuza ca platforma a fost deturnata de la scopul initial si colecteza date cu caracter personal. Mark Zuckerberg a fondat site-ul in 2004 pentru a permite colegilor de la Universitatea sa ramana permanent in contact pe durata vietii.

Doi reclamanti se plang ca pozele de pe profilul lor au fost luate si folosite de alte persoane. Printre reclamanti se numara si doi baieti care spun ca si-au facut cont pe Facebook cand aveau doar 11 ani desi aderarea la platforma nu este permisa decat de la 13 ani. Unul dintre baieti spune ca a pus chiar la profilul sau mai multe poze cu colegi de-ai sai semidezbracati.

Reprezentatii Facebook au respins orice acuzatie si spun ca se vor adresa la randul lor instantei impotriva celor 5 cerandu-le daune materiale. Totodata acestia spun ca au investit permanent in protectia datelor private de pe site, dar ca nu vor sa limiteze dreptul utilizatorilor de a fi in contact unii cu ceilalti.