Un centru pentru tratarea dependentei de internet si jocuri pe calculator a fost deschis in statul Washington, fiind primul de acest gen din Statele Unite, informeaza TechFlash. Costul unui tratament complet este de 14.500 de dolari. Primul pacient a fost un tanar de 19 ani, dependent de "World of Warcraft".

Centrul, care se numeste reSTART, se afla situat in Fall City (Washington), nu departe de cartierul general al companiei Microsoft, noteaza TechFlash. Centrul urmareste sa ajute pacientii sa depaseasca "dependenda de joc, chat, trimiterea de mesaje si ale aspecte ale Dependentei de Internet".

Programul de reabilitare dureaza 45 de zile, costa 14.500 de dolari si nu este acoperit de asigurarile de sanatate.

Site-ul centrului reSTART enumera simptomele dependentei de internet/jocuri pe computer, printre care:

  • perioade mari de timp petrecute in fata computerului si pe internet;
  • dorinta de a sta si mai mult la computer si pe internet;
  • schimbari la nivel fizic, prin care slabirea sau ingrasarea, dureri de spate, dureri de cap, sindrom de tunel carpian.

reSTART precizeaza ca prezenta a 3-4 din aceste simptome sugereaza abuzul de computer/internet, in timp ce 5 sau mai multe indica dependenta.

NorthWest Cable News, citat de TechFlash, afirma ca primul pacient al centrului a fost un tanar in varsta de 19 ani, Ben Alexander, dependent de jocul World of Warcraft.