Concentric Limited - un holding inregistrat in Cipru - devine actionar principal in companiile membre ale Gecad Group, a anuntat compania. Holdingul va reuni toate investitiile in care antreprenorul Radu Georgescu este actionar majoritar, iar acesta spune ca a ales Cipru deoarace are o legislatie mai potrivita pentru holding-uri.

Concentric Limited, o structura de tip holding, a devenit recent actionar majoritar la companiile membre ale GECAD Group, reunind totodata si alte investitii ale antreprenorului Radu Georgescu.

“Este un proces normal de consolidare a afacerilor pe care le detin si care s-au dezvoltat de-a lungul timpului in directii diferite. Crearea acestei structuri de tip holding apare ca o etapa normala in dezvoltarea business-ului menita sa creeze premisele unei dezvoltari viitoare durabile a liniilor de afaceri, fie prin propriile resurse, fie prin atragerea unor investitori straini”, explica Radu Georgescu decizia de a transfera actiunile tuturor companiilor in care este actionar majoritar catre Concentric Limited.

Atragerea de investitori de calibru presupune insa existenta unui mediu legislativ modern si aliniat cu cerintele Uniunii Europene, inclusiv in domeniul holdingurilor, se mai precizeaza in comunicatul GeCad.

“Deocamdata, in Romania nu exista o astfel de legislatie si, drept urmare, am fost nevoit sa aleg o alta tara din Uniunea Europeana care sa ofere posibilitatea crearii acestei structuri de tip holding”, conchide Radu Georgescu.

Concentric Limited, societate de raspundere limitata, avand sediul social in Republica Cipru, are ca unici actionari pe Radu Georgescu si sotia sa.