Google a anuntat lansarea unei noi aplicatii. Sidewiki, ce permite utilizatorilor sa puna comentarii pe orice site de pe internet, a anuntat compania. Cei care isi instaleaza aplicatia "Google Toolbar with Sidewiki" pot pune comentarii la orice site si pot si vizualiza ce au scris altii. Google spune ca un algoritm complex va permite ca doar comentariile utile sa fie puse in pozitii superioare, insa specialisti din piata, citati de AFP spun ca aplicatia nu va face mare valva si ar putea fi deranjanta pentru site-urile unde utilizatorii deja pun comentarii.

Sidewiki e disponibila pentru Firefox si Internet Explorer, in curand va fi si pentru Chrome iar Google spune ca aplicatia e utila si le va permite expertilor sa puna pareri avizate pe site-uri. Compania spune ca un algoritm puternic va permite postarea in pozitii superioare a opiniilor de calitate si cu adevarat folositoare.

Diversi specialisti din piata, citati de AFP, se indoiesc insa ca Sidewiki va fi cu adevarat util si spun ca multi utilizatori nu sunt interesati sa vada comentariile altora si nici sa le puna pe ale lor. In plus, unele site-uri se vor arata deranjate deoarece prefera ca cititorii sa posteze comentariul direct pe site, nu prin aplicatia Google.