Google a anuntat pe blogul oficial ca va lansa o aplicatie care va permite utilizatorilor sa urmareasca potentialul impact al schimbarilor climatice asupra planetei, cat si solutiile pentru prevenirea acestora.

Astfel, pe Google Earth veti putea vedea mai multe posibile scenarii pentru secolul XXI, respectiv cum ar putea varia schimbarile de temperatura si de precipitatii in functie de emisiile de carbon. Pentru realizarea acestei functii, Google a folosit informatii furnizate de Comisia Interguvernamentala pentru Schimbari Climatice (IPCC).

Marti, a fost lansat primul "tur" care ilustreaza efectele schimbarilor climatice pe Google Earth. Acesta se intituleaza "Confruntand schimbarile climatice" si este narat de Al Gore.

Impreuna cu guvernul danez, Google va lansa si un canal pe YouTube, canalul COP15 (Conference of the Parties 15), inainte de al 15-lea summit pe tema schimbarilor climatice, care va avea loc la Copenhaga. Pe acest canal, utilizatorii vor putea posta observatii cu privire la schimbarile climatice si vor putea adresa intrebari factorilor de decizie din acest domeniu, in cadrul unei initiative intitulate "Raise Your Voice" ("Fa-te auzit"). Clipurile postate pe acest canal vor fi votate de ceilalti utilizatori, iar cele mai bune doua materiale vor fi difuzate la nivel global pe 15 decembrie.

In luna decembrie a acestui an, reprezentantii mai multor natiuni din intraga lume se vor reuni la Copenhaga pentru a discuta un acord global cu privire la schimbarile climatice. Scopul este acela de a reduce emisiile de carbon suficient pentru a evita cele mai grave consecinte ale incalzirii globale.