Ministerul Comunicatiilor promite posibilitatea accesarii gratuite a internetului prin 240 de hotspoturi instalate in tara pana la sfarsitul acestui an, miercuri urmand a fi lansata o licitatie pentru instalarea a 200 de astfel de puncte de acces. Licitatia este parte a unui proiect inceput in luna iunie a acestui an, care vizeaza instalarea a 500 de hotspoturi in centre universitare, culturale, piete publice si parcuri din Romania pana la sfarsitul lui 2010.

"Pana la sfarsitul lunii octombrie MCSI, prin intermediul celor doua proceduri de cereri de oferta, va pune la dispozitia cetatenilor 40 de hotspoturi, 11 dintre acestea fiind deja instalate. Initiativa MCSI este parte integrata a unui proiect mai amplu care presupune ca pana la sfarsitul anului 2010 MCSI sa instaleze 500 de hotspoturi, din care 240 vor fi puse la dispozitie in cursul acestui an", a anuntat marti ministerul.

Proiectul ministerului a demarat in luna iunie a anului curent cand a fost inaugurat si primul astfel de hotspot gratuit in parcul Alexandru Ioan Cuza din Sectorul 3 al Capitalei.