Site-ul specializat pe tehnologie, Neowin, a anuntat, miercuri, ca adresele de Hotmail si parolele a mii de utilizatori au fost facute publice pe internet. Un utilizator anonim a postat detaliile utilizatorilor pe 1 octombrie pe site-ul pastebin.com, un site folosit de programatori pentru a face schimb de fragmente de coduri.

Datele au fost retrase la scurt timp de pe site, insa cei de la Neowin sustin ca au reusit sa acceseze jumatate din lista si pot confirma ca acele conturi de Hotmail sunt reale si majoritatea apartin unor persoane din Europa.

Lista publicata cuprindea mai mult de 10,000 de conturi care incepeau cu literele A si B. Se pare ca au fost postate doar conturi folosite pentru accesarea Microsoft Windows Live Hotmail - @hotmail.com, @msn.com si @live.com.

Neowin a sesizat imediat centrul de raspuns de securitate din cadrul Microsoft si echipele de PR ale companiei, din Marea Britanie si SUA. In urma acestei sesizari, compania a inceput investigatiile.

Un purtator de cuvant de la Microsoft a declarat: "la acest sfarsit de saptamana, companiei Microsoft i s-a adus la cunostinta ca detaliile conturilor catorva mii de utilizatori Microsoft Live Hotmail au fost expuse pe un site, cel mai probabil din cauza unui atac de tip phishing. In consecinta, am cerut ca informatiile sa fie retrase imediat de pe acel site si am inceput o investigatie pentru a determina impactul asupra utilizatorilor. In cadrul acestei investigatii, am realizat ca incidentul nu a fost cauzat de o scurgere de informatii din cadrul Microsoft si am demarat procesul standard de lucru pentru a-i ajuta pe utilizatori sa isi poata controla din nou conturile".