Microsoft va lansa marti un update-mamut compus din 13 buletine care vor repara 34 de vulnerabilitati din programe precum Windows, Internet Explorer, SQL Server, Office si Visual Studio, scrie PC World. Opt dintre pachete sunt clasificate ca fiind foarte importante de catre Microsoft, iar o parte din actualizari se vor adresa si sistemului de operare Windows 7 care e folosit de cateva luni in anumite companii.

Microsoft spune ca update-ul vrea sa repare vulnerabilitati din mai multe versiuni de Windows si de Internet Explorer. Numarul de pachete, 13, este unul record, dupa ce in februarie 2007 si octombrie 2008 compania trimisese un numar de 12 buletine de update.

Opt dintre update-uri sunt prezentate de Microsoft ca fiind extrem de importante iar cinci dintre ele se vor adresa si noului sistem Windows 7 care, desi va fi oficial lansat pe plan mondial in 22 octombrie, este deja folosit de anumite companii care au intelegeri preferentiale cu Microsoft. Windows 7 se va lansa oficial in Romania in ultima zi a lunii.

Microsoft face update de securitate in a doua zi de marti a fiecarei luni, aceasta practica fiind introdusa in 2003.