Compania americana de retelistica Cisco a anuntat inca o achizitie de proportii, la nici doua saptamani de la anuntul privind cumpararea companiei Tandberg, pentru trei miliarde dolari. De data asta e vorba de Starent, producator de echipamente prin care telefoanele mobile se pot conecta la internet, scrie La Tribune.

Cisco ofera 35 dolari/actiune pentru Starent, un total de 2,9 miliarde dolari si estimeaza ca tranzactia ii va afecta cifrele de afaceri in 2010 si 2011. Cisco spune ca tot mai multe telefoane, dar si alte dispozitive, se conecteaza la internet, iar piata are potential foarte mare. In acest segment activeaza si compania americana Starent care anul trecut a inregistrat afaceri de 254 milioane dolari si profit de 60 milioane dolari.

Cisco estimeaza ca tranzactia va fi incheiata in iunie 2010. Starent Networks Corp nu are nici 1.000 de angajati, insa produce infrastructura hardware si software prin care operatorii de telefonie mobila pot oferi abonatilor servicii multimedia.

Compania americana are un apetit deosebit pentru achizitii costisitoare iar pe 1 octombrie anunta ca va cumpara pentru trei miliarde dolari compania norvegiana Tandberg ASA care produce echipamente pentru videoconferinte.