Google a raportat in trimestrul iulie - septembrie un profit net de peste 1,6 miliarde dolari, crestere de 27% fata de perioada similara din 2008, iar vanzarile au urcat si ele cu 7%, noteaza AFP. Eric Schmidt, seful companiei, spune ca ce a fost mai greu a trecut si viitorul se anunta optimist. Google e una din companiile care au facut fata cel mai bine recesiunii si este de asteptat sa fie printre primele care isi revin complet.

Google a raportat profit net record, de 1,64 miliarde dolari, fata de 1,28 miliarde in trimestrul al treilea din 2008. Vanzarile au urcat si ele cu 7%, spre 5,94 miliarde dolari. Rezultatele sunt peste asteptarile analistilor, care le-au catalogat ca fiind "solide".

Compania spune ca va face angajari si are in plan sa achizitioneaze noi companii, insa unele mici care sa vina cu tehnologii de internet search si publicitate.

Google are planuri mari, tot mai multe companii pun sistemul Android pe telefoane, dar apare si pe laptop-uri, iar in SUA, cota de piata Google pe cautarea pe internet a urcat de la 64,6%, la 64,9% luna trecuta, iar Microosft a urcat de la 8%, la 9,4%. Marele perdant a fost Yahoo care a scazut de la 20,1%, la 18,8%.