O noua directiva europeana privind moneda electronica a fost publicata in Jurnalul Oficial al UE pe 10 Octombrie 2009. (si care inlocuieste Directiva 2000/46/CE din 18 septembrie 2000 privind initierea, exercitarea si supravegherea prudentiala a activitatii institutiilor de bani electronici).

Noul text este putin mai lejer in ceea ce priveste conditiile de intrare pe piata, Comisia recunoscind astfel ca versiunea anterioara mai degraba a pus bete in roate decit sa ajute dezvoltarea domeniului. De altfel Paypal ramine autoritatea dominanta pe acest segment, iar urmaritorii sai europeni sunt inca departe.

Vorbind tot de modificari legislative in spatiul european - pentru cei care sunteti enervati ca mine de faptul ca nu poti sa intri cu o sticla cu apa in avion - iaca onor Comisia Europeana ne face o supriza placuta si indica data de Aprilie 2010 ca momentul in care nu va mai exista interdictia de a lua lichide in bagajul de mina.

Dar nu sariti in sus de bucurie, pentru ca se pare ca tehnicul (adica metodele de verificare a lichidelor) nu tin pasul cu deciziile juridice, asa ca documentul la care fac referire vorbeste ca in fapt vor fi trei pasi.

Citeste restul materialului si comenteaza pe Drept&Internet.