Un site matrimonial care pana acum se adresa doar utilizatorilor din cateva tari s-a lansat acum la nivel global cu un format controversat: la el isi pot face conturi doar oamenii "frumosi", iar acest aspect e decis de membrii deja existenti care dau note noilor aplicanti, in functie de pozele postate si de profil, scrie The Telegraph. Ideea e extrem de controversata, fiind considerata superficiala si nedemocratica, insa site-ul BeautifulPeople spune ca e gazda unei comunitati de elita.

Site-ul activeaza de cativa ani in Danemarca si s-a extins in cateva tari, inclusiv SUA, Japonia si Marea Britanie, dar marele pas a fost facut acum - extinderea la nivel mondial. Practic, cei care doresc sa se alature membrilor site-ului trebuie sa posteze o fotografie si un profil, urmand ca timp de 48 de ore membrii existenti sa voteze daca aplicantul este destul de "frumos" incat sa "merite" a fi acceptat pe site.

BeautifulPeople are in prezent 180.000 de membri si se pare ca doar unul din cinci aplicanti este acceptat. Membrii care voteaza pornind de la poza aplicantului au patru variante de raspuns: acceptare fara indoiala, acceptare, insa cu mici rezerve, respingere cu rezerve si respingere fara nicio urma de indoiala. Celor acceptati li se promite ca vor participa la petreceri somptuoase si ar putea obtine si contracte in lumea modei.

Cei de la BeautifulPeople spun ca site-ul creeaza o comunitate de elita a oamenilor frumosi si sustin ca sistemul de vot este democratic. Criticii spun insa ca totul se bazeaza pe criterii superficiale si apar discriminari anormale.