Facebook va oferi ocazia utilizatorilor de a transforma in "profiluri in memoriam" conturile prientenilor si ale rudelor decedate, anunta Max Kelly pe blogul oficial.

Facebook a introdus chiar saptamana trecuta o ferestra cu Sugestii care apare in coltul drept al paginii, si unde utilizatorii sunt sfatuiti sa interactioneze cu prietenii lor care au nevoie de ajutor pe Facebook. Prin introducerea "paginilor in memoriam", persoanele decedate nu vor mai aparea la sectiunea Sugestii.

De asemenea, in momentul in care o pagina este transformata, sunt setate si optiunile de confidentialitate astfel incat doar persoanele din lista de prieteni a decedatului sa ii poata accesa profilul, iar datele de contact si mesajele postate de decedat sunt sterse. In plus, in urma acestei transformari, nimeni nu se va mai putea loga pe contul respectiv, desi vor fi permise postarile prietenilor pe Peretele decedatului.

Oficialul Facebook ii sfatuieste pe oameni sa contacteze Facebook si sa ceara modificarea profilului prietenului decedat, trimitand o dovada a mortii acestuia, cum ar fi un necrolog.