Google a anuntat, miercuri, ca va lansa un sistem gratuit de navigare pentru telefoanele mobile, care ofera indicatii pas cu pas.

Analistii sustin ca, daca serviciul gratuit oferit de Google va avea succes, acesta ar putea determina o scadere semnificativa a vanzarilor dispozitivelor de navigare GPS produse de companii precum Garmin si TomTom. Aceasta ar afecta, in acelasi timp, si piata serviciilor de navigare oferite de companiile de telefonie mobila, scrie The New York Times.

Acest serviciu va fi disponibil prin intermediul ultimei versiuni Google Maps for Mobile, care va fi lansata odata cu cea mai noua versiune a sistemului de operare pentru telefoane mobile Android 2.0. Tot miercuri, Motorola si Verizon au lansat Droid, primul smartphone care utilizeaza Android 2.0.

Executivii de la Google spera ca Google Maps for Mobile impreuna cu serviciul de navigare sa fie disponibile in curand si pentru iPhone si alte smartphones, insa depinde de producatori daca vor sa includa aplicatiile sau nu.