Obiectivul Microsoft Romania este ca in noua luni, cota noului sistem de operare Windows 7 sa o depaseasca pe cea a Vista din prezent, adica 19% din piata, a spus Calin Tatomir, seful Microsoft Romania, la evenimentul oficial de lansare a Windows 7. Mare parte a utilizatorilor vor migra de la XP la W7, o mai mica parte vor trece de la Vista la noul sistem, a spus pentru Hotnews.ro Tudor Galos, seful diviziei Windows in Romania.

Intrebat la ce cota de piata ar putea ajunge Windows 7, Tatomir a raspuns ca "Vista are cam 19% din piata si sper ca in noua luni, Windows 7 va egala sau chiar va depasi aceasta cota". Tudor Galos, seful diviziei Windows in Romania a spus ca efectul cresterii de cota de piata la Windows 7 va fi scaderea cotei in special la XP, si mai putin la Vista.

Windows 7 in engleza s-a lansat pe 22 octombrie, in tara, iar noua zile mai tarziu a intrat versiunea in romana. Cei de la Microsoft spun ca aproape 100.000 de persoane au descarcat in tara versiunea de test (release candidate) care a fost disponibila in ultimele patru luni.

Tudor Galos a mai spus ca in prezent Windows 7 are o cota de circa 6% in tara, fiind prezent pe un numar aproximativ de 250.000 de calculatoare.

Studii recente au revelat faptul ca Estul Europei are cele mai mari cote de piata pentru Windows 7, Romania fiind intre primele cinci tari ca si rata de adoptie a noului sistem. Site-uri americane de IT, precum Computerworld, remarca insa ca Windows 7 are o cota atat de mare in Est si pe fondul ratei pirateriei software care este in multe tari din regiune dubla, in comparatie cu tarile din Occident.