EA Sports a anuntat ca pentru a-si reduce cheltuielile va renunta la 1.500 de angajati, echivalentul a 16% din total, dupa ce trimestrul trecut compania a inregistrat pierderi de aproape 400 milioane dolari, scrie AFP. Totusi, EA Sports spune ca lucrurile merg bine, iar luni a anuntat ca va cumpara pentru 400 milioane dolari producatorul de jocuri pentru retele sociale Playfish.

Producatorul de jocuri video va renunta la 1.500 din angajati pana la finalul lui martie 2010, ca parte a unei strategii de a mai micsora portofoliul de produse si de a se concentra pe cateva, mai importante. Compania asteapta economii anuale de circa 100 milioane dolari.

EA Sports, cunoscuta pentru titluri precum "FIFA 10," "Madden NFL 10," "The Beatles: Rock Band," sau "Need for Speed," a inregistrat trimestrul trecut pierderi nete de 391 milioane dolari, mai mari decat cele 310 milioane dolari din trimestrul al treilea 2008.

Totusi, EA Sports a anuntat luni ca va cumpara pentru o suma ce ar putea ajunge la 400 milioane dolari, compania Playfish care face jocuri pentru retele sociale precum Facebook si MySpace.