Cea mai noua editie a jocului de actiune Call of Duty - Modern Warfare 2, s-a lansat marti in magazine, la pretul de circa 180 lei la editia pentru PC-uri si circa 240 lei pentru consolele PlayStation si XBox, a anuntat Best Distribution. Jocul e extrem de controversat pe plan mondial din cauza unor scene violente, insa lansarea este una din cele mai asteptate ale anului in domeniu.

Jocul e extrem de controversat din cauza unor scene in care jucatorii trebuie sa omoare civili nevinovati la un aeroport, insa producatorul spune ca scena nu este reprezentantiva pentru experienta pe care jocul o ofera pe de-a-ntregul. Seria Call Of Duty produsa de Activision - Blizzard s-a lansat acum sase ani, iar vanzarile pe plan mondial au trecut de 28 milioane de unitati. Editia pentru PC costa circa 180 lei in Romania, iar cele mai scumpe editii dedicate colectionarilor ajung la 650 lei.

Modern Warfare 2 este recomandat persoanelor in varsta de peste 18 ani, fiind clasificat "18+" in Europa pentru Violenta si Limbaj injurios si este acum disponibil pe Xbox 360, PlayStation 3 si PC.

Producatorul spune ca numarul de pre-comenzi este cu mult peste asteptari si de aceea este posibil, spun cei de la companie, ca jocul Call of Duty: Modern Warfare 2 sa fie cea mai importanta lansare de divertisment din toate timpurile.

Jucatorii intra in pielea unor personaje care trebuie sa lupte impotriva unor teroristi ce vor sa arunce lumea in haos, iar misiunea este sa se inflitreze in randurile mafiei ruse pentru a o sapa din interior. Jocul e extrem de controversat din cauza unei scene in care jucatorul trebuie sa participe la masacrul unor civili pe aeroport, insa producatorul spune ca acest mic episod nu e reprezentantiv pentru experienta oferita de joc in general. In plus, jucatorii sunt avertizati ca urmeaza o scena violenta si daca doresc pot sari peste ea, fara sa pairda firul povestii.

In Romania jocul e adus de Best Distribution, iar pretul este de 179,9 lei la versiunea pentru PC, 199,9 la varianta pentru consola Wii si 239,9 lei pentru PS3 si Xbox 360. Versiunile deidcate colectionarilor costa intre 370 si 650 lei.