Microsoft va integra in motorul de cautare Bing si rezultate furnizate de Wolfram Alpha, un motor de cautare mai deosebit, gandit sa raspunda la anumite intrebari specifice, nu doar sa afiseze o lista de link-uri, scrie AFP. Ca urmare a acordului, Bing va afisa raspunsuri la intrebari simple, va putea calcula indicele de masa corporala sau va oferi raspuns la ecuatii matematice, sustin cele doua companii.

Cand a fost prezentat in primavara, Wolfram Alpha, infiintat de Stephen Wolfram, a fost considerat de unii ca un concurent serios pentru Google, datorita principiului pe care functiona: sa raspunda la intrebari exacte, nu doar sa afiseze lista de link-uri.

Totusi, dupa cateva zile, efervescenta s-a mai potolit, iar vocile entuziaste si-au mai diminuat tonul: Wolfram Alpha era o idee interesanta dar nu parea o revolutie. Acum, in urma acordului cu Microsoft, noul motor de cautare va integra rezultate ale Wolfram Alpha, utilizatorii urmand sa primeasca raspuns exact la intrebari precum "Care e inaltimea varfului Everest?" sau "Care e capitala Turciei?".

In plus, Bing va putea da rezultatul unor ecuatii matematice si va afisa indicele de masa corporala, daca utilizatorii isi trec greutatea si inaltimea. In plus, Bing va raspunde cu tehnologia Wolfram Alpha la intrebari precum "Ce fruct are mai multe vitamine, kiwi, sau portocala?" or va putea afisa continutul nutritiv al anumitor alimente.

Microsoft spera ca Wolfram Alpha va ajuta Bing sa fie mai atractiv si sa mai castige procente in lupta inegala cu liderul pietei, Google. Modificarile la nivelul Bing se fac simtitte inca de miercuri, dar va mai trece timp pana vor ajunge la toti utilizatorii motorului de cautare.