Intel va plati 1,25 miliarde dolari rivalului AMD, iar cele doua companii vor incheia toate disputele in justitie, dupa ce AMD a acuzat de ani buni Intel ca submineaza concurenta, scrie AFP. Producatorul de procesoare AMD se angajeaza sa retraga toate plangerile depuse in justitie impotriva Intel care la randul ei promite sa respecte un cod de bune practici in afaceri.

Cele doua companii spun ca intelegerea pune capat disputelor din justitie si rezolva si problema brevetelor de inventie. AMD si Intel au admis intr-o declaratie comuna ca relatia lor a fost tensionata, dar spun ca acordul le va da ocazia sa se concentreze pe inovatie si dezvoltarea de noi produse.

AMD va primi 1,25 miliarde dolari de la Intel dar isi va retrage plangerile in justitie, cele mai importante fiind in SUA si Japonia.

Intel, companie care detine 80% din piata procesoarelor pentru PC-uri, a fost amendata cu un miliard de euro de Comisia Europeana, pe motiv ca a facut abuz de pozitie dominanta pentru a-si zdrobi concurentii de pe piata.

Comisia sustinea ca Intel a cerut producatorilor de PC-uri, chiar si cu amenintari, sa cumpere chip-urile sale in detrimentul celor ale concurentului AMD. Intel a oferit si bani unor producatori pentru a-i determina sa amane lansarea unor produse cu procesoare AMD.