Potrivit unui raport publicat de compania McAfee, marti, mai multe tari sunt angrenate intr-un "Razboi Rece Cibernetic", adunand arme cibernetice, spionand si testand retele de internet, pregatindu-se sa inceapa un razboi pe internet, scrie CNN.

Tarile care se pregatesc de o ofensiva cibernetica, potrivit raportului, sunt SUA, Israel, Rusia, China si Franta.

Raportul "Virtually Here: The Age of Cyber Warfare" a fost realizat de Paul Kurtz, fost consilier la Casa Alba pe probleme de securitate, si se bazeaza pe interviuri cu mai mult de 20 de experti in relatii internationale, securitate nationala si securitate pe internet.

Dmitri Alperovitch, vicepresedintele centrului de cercetare a amenintarilor de la McAfee, a declarat ca "nu credem ca exista cazuri de razboi cibernetic. Tarile sunt reticente sa lanseze un astfel de razboi, intrucat un atac cibernetic major ar putea afecta semnificativ propria tara. Lumea este atat de interconectata in zilele noastre".

Cu toate acestea, compania McAfee sustine ca exista dovezi care indica o crestere a numarului de activitati de "inarmare" pentru un razboi cibernetic.