Din vara, presa internationala de specialitate a scris masiv despre asa-numitul tablet PC al Apple, un dispozitiv revolutionar cu ecran tactil de 10 inchi care sa poata fi folosit pentru jocuri, vizionare de filme si navigare pe internet cu o calitate excelenta a imaginii. Apple nu a confirmat niciodata ca ar lucra la un astfel de terminal, iar cele mai recente zvonuri duc catre o singura concluzie: Apple nu va mai lansa tablet PC-ul care a "sucit" mintile atator fani ai tehnologiei, scrie PC World.

In iulie se spunea ca tablet PC-ul va iesi chiar pana la finele lui 2009, putin mai tarziu momentul "lansarii" s-a mutat la inceput de 2010, iar ultimele zvonuri, preluate de diverse site-uri de IT, indica amanarea lansarii pana in a doua parte a lui 2010. Alte informatii vorbesc de faptul ca in afara de varianta cu ecran LCD de care s-a tot vorbit, se va lansa si o versiune ultra-subtire pe baza noii, dar scumpei, tehnologii OLED.

Versiunea despre care s-a scris mult are ecran LCD de 10,6 inchi si ar fi trebuit sa coste 800 - 1.000 dolari, insa varianta despre care au aparut acum informatii, cea cu tehnologia OLED, ar avea ecran de 9,7 inchi dar ar putea ajunge sa coste chiar 2.000 de dolari (!).

PC World conchide, cu regret ce-i drept, ca fanii trebuie sa accepte ca tablet PC-ul nu mai vine, deoarace apar deja prea multe zvonuri contradictorii, informatiile se bat mult cap in cap, se tot vorbeste de multe amanari, iar pretul de 2.000 de dolari e de-a dreptul ridicol pentru un dispozitiv care si la 700 de dolari e inaccesibil pentru o mare parte dintre cei care si l-ar dori.

Presa a prezentat tablet PC-ul ca un dispozitiv ce are sanse sa devina revolutionar si sa atinga cotele de succes ale iPod si iPhone. Marimea ecranului urma sa fie un atu care sa-l faca atractiv atat pentru fanii jocurilor video cat si pentru cei care vor sa vada filme sau sa navigheze pe internet.

Un semnal clar a fost totusi faptul ca Apple nu a confirmat niciun zvon legat de tablet PC.

Termenul Tablet PC se refera la un computer portabil cu ecran senzitiv, iar utilizatorii pot controla dispozitivul cu un stilus sau cu degetul, fara a utiliza mouse sau tastatura.