Retailerul online Amazon.com neaga zvonurile aparute in presa engleza cum ca ar avea de gand sa deschida magazine mari pe strazi "de fite", pentru ca oamenii sa vina sa ridice produse comandate online, scrie The Telegraph. Cotidianul The Sunday Times scrisese ca Amazon.com va deschide magazine stradale fiindca are nevoie de ele din moment ce vinde produse diverse si voluminoase, nu doar carti si CD-uri, cum facea acum cativa ani.

Cotidianul The Sunday Times scria ca Amazon va deschide magazine pe bulevarde aglomerate pentru a profita de un sistem tot mai popular "click and collect", prin care clientul comanda un produs prin internet, dar vine la magazin pentru a-l ridica. Ziarul mai scria ca se simte nevoia unor magazine "reale" deoarace fata de acum cativa ani cand Amazom vindea carti si CD-uri, acum vinde produse diverse si voluminoase, de la biciclete, pana la electronice.

The Sunday Times spune ca magazinele ar spori vanzarile Amazon, insa compania neaga intentia de a deschide magazine clasice.

Amazon a fost fondata in 1994 si de atunci a crescut masiv. In trimestrul trecut a avut vanzari mondiale de 2,6 miliarde dolari si a lansat pe plan mondial cititorul de carti electronice Kindle.