Google a lansat o aplicatie vizuala care permite cautarea pe internet pornind de la fotografii facute cu telefoanele mobile ce dispun de sistemul Android. Practic, daca utilizatorul fotografiaza un tablou, poate afla cu aceasta aplicatie cine l-a pictat, de la poza unui produs se pot afla cronici despre el, iar fotografiind un magazin poti afla informatii despre firma.

Google spune ca prin aplicatia Goggles telefonul mobil cu camera conectat la internet "devine un ochi" catre lume. Utilizatorul face poza si apoi poate cauta pe internet, pornind de la acea fotografie. Spre exemplu, daca faci poza unei cladiri cunoscute, poti afla date despre ea, daca pozezi sigla unei firme poti sa-i afli istoria pe internet, iar daca faci poza unui DVD poti citi cronici despre filmul de pe el si la fel poti afla informatii despre diverse produse.

Serviciul e disponibil pentru telefoanele cu sistemul de operare Android, versiunea 1.6, iar Google admite ca pentru masini, plante, mancare si animale aplicatia nu functioneaza prea bine. Pe viitor, Google promite sa imbunatateasca serviciul, permitand utilizatorilor sa afle ce planta au in fata, plecand de la fotografia unei frunze sau chiar ce mutare ar trebui sa faca intr-o partida de sah, daca pornesc o cautare de la o poza cu pozitia pieselor pe tabla.

Dupa ce utilizatorul face o fotografie si porneste o cautare cu ea, Google compara diverse componente ale imaginii cu cele existente in baza sa vizuala de date si apoi afiseaza rezultatele. Aplicatia e abia la inceput, astfel ca mai sunt multe de facut.