Cherrypal, o companie mica ce anul trecut a lansat un laptop de 140 de dolari, a lansat acum un model extrem de simplu destinat tarilor sarace, un mini-laptop ce se vinde pentru numai 99 de dolari, scrie PC World. Mini-laptop-ul cu ecran de sapte inchi si memorie flash de 2 GB este foarte rudimentar, asa cum admit si reprezentantii companiei care i-au dat numele Africa, in onoarea unei asociatii de binefacere din Ghana.

Compania admite ca laptop-ul nu e prea performant, insa spune ca e bun pentru cei care nu-si permit sa dea sute de dolari pe un laptop, insa totusi vor sa intre pe internet. Modelul Africa, disponibil pe magazinul online al companiei, are ecran de 7 inchi, procesor de 400 MHz, 256 MB RAM si memorie flash de 2 GB.

Compania spera sa vanda nu doar in tarile sarace, ci chiar si in SUA unde exista 15 milioane de persoane care nu-si permit un laptop si fie ca acceseaza internetul de la biblioteci, fie deloc.

Cherrypal are birouri in Palo Alto, SUA si Hong Kong si face parte dintr-un holding cu sediul in Hong Kong. Compania a mai iesit in prim-plan cand a lansat un laptop de 140 dolari care insa nu putea fi comandat in cantitati mai mici de 100 de bucati. E clar ca noul mini-laptop nu poate fi rapid si performant si e incapabil sa ruleze aplicatii care ni se par banale, insa in tarile sarace ar putea fi util.