Site-ul de micro-blogging Twitter nu a mai functionat timp de aproape o ora vineri dimineata dupa ce un grup de hackeri care pretind ca sunt din Iran l-au atacat, redirectionand toti utilizatorii catre un site cu mesaje in limba araba, scrie Le Fiagaro. Twitter spune ca problema s-a rezolvat, serverele nu au fost afectate, iar datele utilizatorilor sunt in ordine.

Toti cei care au incercat sa intre pe Twitter timp de o ora erau redirectionati catre un site creat de o asa-zisa "cyber-armata iraniana" care sustinea ca a "pus sub embargou" Twitter si ca americanii cred ca au control deplin asupra internet-ului, dar acest lucru nu este adevarat, iar hackerii au puterea sa controleze internetul, sustin hackerii iranieni care au "deturnat" Twitter.

La pagina cu texte in araba unde au fost directionati utilizatorii Twitter se gasea si un poem in persana cu versuri precum "Vom ataca daca liderul ne ordona s-o facem/ne vom pierde capetele, daca liderul doreste asta".

Twitter spune ca problemele s-au rezolvat, serverle nu au fost atacate iar de datele utilizatorilor nu s-a atins nimeni.

Se pare ca hackerii au atacat Twitter ca razbunare dupa ce anul acesta site-ul de micro-blogging a fost folosit masiv pentru comunicare de opozantii regimului Ahmedinajad.