Autoritatile chineze si-au reafirmat intentia de a controla in continuare strict continutul de pe internet si de a cenzura lucruri pe care le considera sensibile, ca raspuns la amenintarea Google care intentioneaza sa se retraga din tara asiatica dupa ce a fost victima unui atac informatic de proportii, scrie AFP. Relatiile Chinei cu SUA devin tot mai tensionate, dar multi utilizatori chinezi de internet sustin Google si nu concep o retragere a companiei de pe piata locala.

"Guvernul chinez administreaza internetul conform legii si avem reguli clare in ceea ce priveste informatiile care pot fi raspandite prin internet", a declarat Jiang Yu, purtator de cuvant al Ministerului chinez de Externe.

"Tara noastra este intr-un stadiu crucial al reformei si dezvoltarii si avem o perioada cu conflicte sociale sensibile (...) Dirijarea opiniilor pe internet intr-o mainera adecvata reprezinta o masura esentiala pentru protejarea securitatii informatiilor pe internet", a spus purtatorul de cuvant al Ministerului Informatiilor.

Sunt primele reactii oficiale din partea chineza dupa ce Google a amenintat marti ca s-ar putea retrage din China. Raspunsurile arata ca autoritatile de la Beijing nu cedeaza si isi continua politica de control strict al internetului.

Dar de la ce a pornit tot scandalul? La mijlocul lunii decembrie a anului trecut, Google a descoperit ca a fost victima, alaturi de cel putin alte 20 de companii din sectoare precum: internet, finante, tehnologie, media si chimie, a unui atac cibernetic initiat din China. Potrivit Google, atacatorii au tintit in special conturile de Gmail ale unor militanti pentru drepturile omului din China.

Conflictul risca sa tensioneze si mai mult relatiile si asa incordate dintre China si SUA. In plus, foarte multi chinezi si-au exprimat pe internet sustinerea pentru Google si nu vor sa auda de o retragere.