Microsoft a admis ca o vulnerabilitate a browser-ului Internet Explorer a fost exploatata de cei care au desfasurat amplul atac informatic asupra Google in China, scrie AFP. Microsoft spune ca atacurile au fost concentrate si limitate pe versiunea mai veche Internet Explorer 6. Google anuntase ca ia in calcul posibilitatea de a se retrage din China, ca raspuns la atacurile indreptate impotriva sa.

Microsoft a spus ca Internet Explorer a fost unul din vectorii folositi in atacurile sofisticate si foarte precise asupra Google si a altor companii. Microsoft spune ca lucreaza cu Google si cu celelalte companii afectate pentru a face lumina intr-un scandal ce risca sa tensioneze relatiile dintre SUA si China.

Steve Ballmer, seful Microsoft a spus ca ia foarte in serios atacurile informatice, dar a precizat ca nu se pune problema ca Microsoft sa se retraga de pe piata chineza.

La mijlocul lunii decembrie a anului trecut, Google a descoperit ca a fost victima, alaturi de cel putin alte 20 de companii din sectoare precum: internet, finante, tehnologie, media si chimie, a unui atac cibernetic initiat din China. Potrivit Google, atacatorii au tintit in special conturile de Gmail ale unor militanti pentru drepturile omului din China.