Seful Google, Eric Schmidt spune ca in prezent rezultatele motorului de cautare sunt inca cenzurate in China, in concordanta cu legile locale, insa acest lucru se va schimba curand, scrie AFP. Seful Google mai spune ca e in discutii cu autoritatile chineze pe tema modului in care compania va opera in tara asiatica, dar Schmidt a subliniat ca Google si-a propus sa ramana in China, in ciuda atacurilor informatice de proportii care au tensionat relatiile dintre SUA si China.

"Suntem in discutii cu guvernul chinez (...) Afacerile noastre in China sunt astazi neschimbate", a spus Eric Schmidt care a adaugat ca Google inca se conformeaza legilor locale si cenzureaza rezultatele cautarilor pe internet insa "intr-un timp destul de scurt vom face cateva schimbari acolo", a mai spus el.

"Am facut o declaratie ferma ca vrem sa ramanem in China", a mai spus seful Google. "Ne place poporul chinez, ne apreciem angajatii din China".

La mijlocul lunii decembrie a anului trecut, Google a descoperit ca a fost victima, alaturi de cel putin alte 20 de companii din sectoare precum: internet, finante, tehnologie, media si chimie, a unui atac cibernetic initiat din China. Potrivit Google, atacatorii au tintit in special conturile de Gmail ale unor militanti pentru drepturile omului din China.

Google a anuntat joi si rezultatele financiare pentru ultimul trimestru din 2009. Profitul net a urcat de cinci ori, la aproape doua miliarde dolari, in timp ce veniturile au crescut cu 17%, spre 6,67 miliarde dolari. Pentru tot anul 2009 venitul net a fost cu 54% mai mare in comparatie cu 2008, spre 6,52 miliarde dolari.