Google a anuntat miercuri intentia de a construi si a testa in cateva locatii din Statele Unite ale Americii retele broadband care sa pemita viteze de acces la internet ultra-rapide, de 1 Gigabit pe secunda (Gbps), de peste 100 de ori mai mari decat au la dispozitie cei mai multi dintre americani in prezent, transmite AFP. Pe blogul oficial, Google spune ca urmareste sa ofere aceste servicii la un pret competitiv catre minim 50.000 clienti si pana la posibil 500.000 de clienti.

"Obiectivul nostru este sa experimentam noi modalitati care sa permita accesul la internet mai bun si mai rapid pentru toti", se arata in anuntul Google.

Printre obiective, Google a enumerat si intentia de a imparti reteaua cu alti furnizori de internet pentru ca utilizatorii sa aiba mai multe optiuni. Autoritatile locale sunt rugate sa-si exprime opiniile fata de acest proiect pana pe 26 martie, Google precizand ca va anunta comunitatile carora li se va adresa acest proiect, mai spre sfarsitul acestui an.

AFP noteaza ca atat presedintele Barack Obama cat si Comisia Federala pentru Comunicatii (FCC) au promis sa faca internetul de mare viteza accesibil la nivelul intregii populatii in Statele Unite ale Americii. Potrivit unui studiu prezentat anul trecut de compania de cercetare Strategy Analytics, Statele Unie ale Americii ocupa locul 20 din 58 de tari in ceea ce priveste gradul de penetrare a serviciilor de internet broadband.

Prezentarea noului proiect Google: