HP mai angajeaza anul acesta 600 de oameni pe plan local, pe langa cei 2.000 de oameni pe care-i are, pe fondul cererii la centrul de servicii din Bucuresti, a anuntat seful filialei romanesti, Radu Enache, la un eveniment de relansare a unui parteneriat cu Microsoft. Enache a spus ca 2009 a fost un an foarte prost pentru HP, insa ultimele luni au adus cresteri de doua cifre ale afacerilor companiei.

In afara de biroul comercial, HP are in Romania un centru de servicii la care sunt angajati 1.700 de oameni, iar o mare parte din cei care se adauga anul acesta vor completa efectivul acelui centru care deserveste atat Romania, cat si alte regiuni. Centrul ofera atat servicii de natura tehnica, cat si financiara, iar ca exemple, echipa de instalare si intretinere a supercomputerelor HP pentru Europa e in Bucuresti unde se afla si o echipa care se ocupa de migrarea unor aplicatii mai vechi pe platforme mai noi.

HP are un centru de dezvoltare si cercetare in Cluj, dar si birou la Timisoara. Radu Enache spune ca anul 2009 a fost extrem de prost si s-a pierdut tot ce s-a castigat prin rezultatele bune din 2008. Totusi, Enache sustine ca in 2009 nu s-au facut disponibilizari, iar trimestrul noiembrie - ianuarie al anului fiscal a fost unul foarte bun, cu cresteri de doua cifre pe toate segmentele.

Declaratiile au fost facute la evenimentul de relansare al parteneriatului Frontline initiat in urma cu 25 de ani de cele doua companii si reinnoit in 2010. Parteneriatul presupune punerea in comun a unor produse ale celor doua companii dar si a unor echipe de lucru, iar scopul este livrarea unor solutii integrate software si hardware. In 2010 parteneriatul a fost prelungit pe inca trei ani cu obiectivul de a investi pe plan mondial 250 milioane dolari in solutii de business.