Astazi, 2 Martie 2010, Curtea Constitutionala din Germania a declarat neconstitutionala legea germana a pastrarii datelor de trafic (implementarea directivei similare din Uniunea Europeana). Vezi comunicatul oficial al Curtii Germane, ca si decizia integrala, scrie Bogdan Manolea pe blogul sau.

Cum germana mea scartaie serios, prefer sa astept o traducere serioasa sa vedem in ce masura opiniile sunt similare cu cele din decizia romaneasca care a fost depusa ca un precedent de luat in seama in cazul german.

De fapt ma suprinde putin decizia. Saptamina trecuta ma intalnisem cu cineva la AK Vorrat (cei care au depus plingerea) care imi marturisea ca nu crede ca Instanta suprema germana va declara neconstitutionala legea, pentru ca ar insemna sa se pronunte si asupra directivei, lucru care excede competentelor sale.

De aceea prezenta decizie constata ca legea actuala este mult prea vaga si nu ofera suficienta securitate, dar nu considera pastrarea datelor de trafic in sine ca neconstitutionala. Dar, evident, Curtea nu putea sa se pronunte mai mult. Deci practic au dat cea mai larga decizie impotriva pastrarii datelor de trafic pe care o puteau da in circumstantele de fata.

Citeste continuarea si comenteaza peblogul lui Bogdan Manolea.