N-am dat o extraordinar de mare importanta scandalului provocat de Hostway Romania in legatura cu politicile RoTLD pina astazi. Am cumparat un domeniu .ro si mi-am adus aminte. Si dupa ce am citit ce reclama Hostway, inca mi-e greu sa ma opresc din ris. Asa ca s-o luam cu inceputul, pornind de la articolul asta, unde ni se explica toate doleantele Hostway. Asa ca sa le luam una cite una.

"Reducerea de 30% acordata partenerilor presupune degrevarea RoTLD de orice alta responsabilitate, in afara de inregistrarea efectiva a domeniului in baza de date. Costurile se transfera, astfel, disproportionat catre parteneri, care sunt obligati sa asigure consultanta, suport tehnic, servicii de facturare si promovarea serviciului".

Care va sa zica, RoTLD vinde un domeniu cu 50 de dolari mie, persoana fizica sau juridica, iar lui Hostway i-l vinde cu aproximativ 33 de dolari. Hostway se plinge ca profitul lui din toata afacerea asta e prea mic. Corect? Corect. In acelasi timp, Hostway imi vinde mie domeniul cu 49,38 de dolari, deci ramine cu 16,38 dolari in cont. Sint calcule fara TVA, atita vreme cit si RoTLD si Hostway imi aplica taxa pe factura dupa ce am plasat comanda.

Citeste restul materialului si comenteaza pe blogul Subiectiv.