Presa internationala a scris pe larg despre faptul ca sambata o parte dintre utilizatorii antivirusului BitDefender au avut probleme din cauza unei actualizari defectuoase lansate de companie, ceea ce a facut ca unele calculatoare ce rulau sisteme de operare Windows in 64 biti sa nu mai reporneasca, scriu publicatii precum The Register, PC World si PC Pro. Compania si-a cerut scuze, a admis existenta unor probleme si spune ca a emis un patch care sa remedieze situatia neplacuta.

PC World scrie spre exemplu ca site-urile de suport ale BitDefender au fost pline de plangeri venite de la utilizatori care au vazut ca nu le mai mergeau corespunzator computerele dupa o actualizare a programului antivirus.

Compania a admis ca au existat o serie de probleme:

BitDefender a emis o actualizare pentru sistemele de operare Windows pe 64 biti (disponibila pe serverele noastre (sambata n.r.) intre 17.20-20.40, ora Romaniei), ceea ce a facut ca anumite fisiere Windows si ale aplicatiei BitDefender sa fie introduse in carantina. Au fost mutate fisiere .exe, .dll si alte fisiere binare executabile, dar nu si fisiere imagini sau documente. Din acest motiv aplicatia BitDefender nu a rulat in mod corespunzator pe unele sisteme, unele aplicatii nu au functionat sau sistemul de operare Windows nu a repornit.

Publicatia PC Pro noteaza ca antivirusul a identificat in mod eronat fisiere fara probleme ca fiind de tipul Trojan.FakeAlert.5 si le-a pus in carantina. Publicatia mai noteaza, citand oficiali BitDefender ca au fost afectati mult mai putini utilizatori decat se crede, iar efecte mai puternice au fost in SUA si Franta.

BitDefender spune ca problema a fost solutionata si a lansat un patch. Pentru cei care inca mai au o problema se recomanda contactarea departamentului de suport la adresa de e-mail suport@bitdefender.ro sau la numerele de telefon: 021 300 12 26/27/28/29.

Site-ul The Register noteaza referintor la subiect ca update-urile cu false alerte se intalnesc des chiar si daca sistemele de operare se imbunatatesc deoarace numarul amenintarilor malware creste, fiind estimat la 50.000 pe zi. Site-ul adauga ca problema cu update-ul a iesit din tipare si din cauza ca fisiere de sistem au fost in mod eronat detectate ca avand probleme, ceea ce a facut ca unele sisteme de operare sa fie instabile, iar altele inutilizabile pentru un timp.