Sergey Brin, co-fondator al Google ataca dur Microsoft si o acuza ca a capitulat in fata guvernului chinez: Au vorbit impotriva libertatii de exprimare doar pentru a fi in contradictie cu Google
Sergey Brin, vorbind despre decizia Google de a nu mai cenzura rezultatele cautarilor pe internet in China, indeamna autoritatile SUA si companiile sa faca o prioritate din lupta impotriva cenzurii pe internet. El spune ca astfel de chestiuni legate de nerespectarea drepturilor omului sunt la fel de importante ca si problemele comerciale care in prezent au tratament prioritar.
Recent, administratia Obama a evitat sa se implice clar in conflictul dintre Google si China, sustinand ca relatia dintre SUA si China e "suficient de matura pentru a face fata unor diferente de opinie." Brin spune insa ca autoritatile SUA trebuie sa se implice fiindca Google exporta servicii si informatii, iar cenzura impusa in China afecteaza competitia pe piata chineza, devenind astfel o problema in sfera comerciala.
Brin a dat ca exemplu negativ atitudinea unor companii americane ce nu sunt deranjate de cenzura din China si mai mult, o sustin. El adauga ca orice companie occidentala ar trebui sa se gandeasca si la partea etica: daca merita sa maximizeze profitul sustinand in acelasi timp si un sistem dur de cenzura a informatiilor ce ajung la utilizatori. Cisco e una din companiile criticate in industrie fiindca furnizeaza o parte din echipamentele cu care autoritatile mentin controlul dur al informatiei pe internet, insa Brin a criticat Microsoft in interviul din The Guardian.
"Sunt foarte dezamagit de ei in special (...) Dupa cate inteleg ei practic au o cota de piata apropiata de zero (in China, la motoare de cautare n. r.), asa ca au vorbit impotriva libertatii de exprimare si a drepturilor omului doar pentru a contrazice Google", spune Brin, referindu-se la reactia lui Bill Gates in ianuarie la aflarea vestii ca Google a fost victima unui mare atac informatic ce-si avea originea in China. Gates a spus atunci ca cenzura din China este "foarte redusa" si a adaugat ca daca nu te supui legilor tarii in care operezi s-ar putea sa ajungi sa nu mai ai afaceri acolo.
Totusi, Google a fost criticata ca timp de patru ani a fost de acord sa cenzureze rezultatele cautarilor in China. Brin a admis mai demult ca decizia de a se supune legilor locale a fost gresita si spune ca in sfarsit a venit momentul ca Google sa ia o pozitie radicala. Co-fondatorul Google a spus ca e impotriva cenzurii si datorita trecutului sau: s-a nascut in URSS in anii '70 iar parintii sai evrei au fost nevoiti sa paraseasca tara in 1979.

Povestea tinerei din Bacău care ține spectacole de stand-up comedy în Europa în patru limbi diferite și l-a făcut pe Seinfeld să râdă
INTERVIU Vestea bună și vestea proastă despre tulpina SARS-CoV2 din Africa de Sud, confirmată în premieră în România: Cât de ușor se transmite și cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva ei?
Noua LISTĂ a țărilor din zona galbenă / Republica Moldova, Italia, Spania, Franța sau Marea Britanie, pe listă
Unul din cei doi pacienți din România infectați cu tulpina africană a SARS-COV2, fosta jurnalistă Liana Alexandru, povestește aventura sa COVID-19: cum s-au încurcat rezultatele testelor și cum voluntarii au salvat situația
CDC-ul american are un ghid cu sfaturi în cazul unei apocalipse zombi / Dr. Seuss, în topul vânzărilor Amazon după ce a fost acuzat de rasism / Nou film Star Trek, nou serial Terminator, confirmate
FOTOGALERIE Primăria Capitalei a montat anul trecut 500 de stații STB noi, de aproape 10.000 de euro bucata. Deși nu le-a plătit încă, o parte au fost deja vandalizate
Hai sa fim seriosi, in companiile de talia Google nu exista principii, exista doar Castiguri vs Pierderi.
Cu aceasta actiune au pierdut cota pe piata chineza, care apropo' nu era foarte mare, dar au castigat un capital de imagine.
In opinia mea, cu acest discurs , Sergey da dovada de IPOCRIZIE.
Mai bine mai tarziu decat niciodata e wax in acest caz. 4 ani e destul de mult.
fara cenzura? A doua zi dupa eliminarea ei ar incepe al III-lea razboi mondial si ultimul. Nu cred ca guvernul chinez ar trebui sa fie catusi de putin afectat de google. Google e un purice pe langa elefantul China. Nu conteaza aici popularitatea google. Ca si numar de locuitori, China = America de Nord + Europa + Rusia. Nu uitati detaliul asta.
Am intrat pentru ca au vrut unii, am iesit pentru ca au vrut altii.
La Google e altceva.
De ales am avut cu totii, asa ca stai linistit si mai citeste, ne-am complacut in situatia asta.
Sustin ideea ca e mai bine mai tarziu decit niciodata.
Profituri....hmm....ce ai fi facut in locul lor ???
Si apropo toti suntem ipocriti : soft piratat de chinezi inunda calculatoarele romanilor.
Iar la Bill gates frica e la cote maxime, ca incearca fiecare chinez o parola si sparge site-ul Micromoft.....
Ah' noi astia mai dobitoci, care nu vrem cenzura...chiar nu intelegem ca spionajul asupra clientilor de catre Google si agenturile de mai sus sunt spre binele popoarelor mai ales alea care sunt conectate la net ca de alealalte au grija altfel.