O parte din utilizatorii YouTube nu au putut accesa site-ul de video-sharing timp de circa o ora si jumatate, intre orele 13.00 si 14.30, scrie AFP. Nu se stie inca din ce cauza s-a produs caderea si nu e niciun semnal cum ca ar fi vorba de un atac al hackerilor chinezi, insa problemele dau apa la moara unor astfel de zvonuri pe fondul conflictului dintre Google si statul chinez, scrie Financial Times.`

AFP noteaza ca inainte ca YouTube sa devina din nou accesibil pentru utilizatori, reprezentantii Google au admis ca site-ul e indisponibil temporar dar au spus ca inginerii lucreaza pentru a remedia problema. Dupa 14.30 ora Romaniei YouTube a putut fi accesat din nou.

Pe Twitter utilizatorii au postat mesaje in care se plangeau de faptul ca YouTube nu mai merge, iar revenirea a fost intampinata cu mesaje de incantare, tot pe Twitter, noteaza AFP.

Financial Times scrie ca nu e niciun indiciu ca ar fi fost vorba de un atac al hackerilor chinezi si adauga ca persoane din interior spun ca a fost vorba de o problema tehnica.

Miercuri enciclopedia online Wikipedia a fost inaccesibila cateva ore utilizatorilor din cauza ca serverele s-au supraincalzit si s-au oprit automat pentru siguranta. Wikipedia a remediat problema cu cooler-ele si si-a cerut scuze.