Romania, locul doi in lume la numarul de atacuri informatice
Cele mai multe atacuri in functie de adresa calculatorului (IP) expeditorului au fost realizate din China, cu 28% din total la nivel mondial, si din Romania, cu 21%. Infractorii din Statele Unite sunt vinovati pentru numai 14% din atacurile informatice, desi aproape 36% din aceste acte au fost comise utilizandu-se servere de mail din America.
Atacurile cibernetice de acest tip vizeaza obtinerea accesului la date confidentiale sau la sisteme interne ale institutiilor private si publice-cheie prin tintirea indivizilor cu responsabilitate inalta in organizatie.
Primele pozitii vizate in aceste cazuri sunt cele de director, de vice-presedinte, de manager si de director executiv, dar si alte persoane de rang inalt incluzand indivizi responsabili de comertul exterior si de politicile de aparare, mai ales in relatie cu tarile asiatice.

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
Oricum este o o imagine proasta pt ca majoritatea hackerilor romani nu sunt adevarati ei dor folosesc programe create de alti hackeri , deci ceea ce fac ei ar putea face oricine dar nu o fac pt ca nu sunt romani.
Internetul este un mediu f instabil si este aproape imposibil sa scapi de hackeri dar poti sa te lupti cu ei exist tot felul de metode de securitate pe care nu orice hacker poate sa le sparga daca oamenii care au date informatice importante ar folosii aceste solutii peste 50% din atacuri ar fi anulate din start.
Daca un atac se initiaza din China sau din Romania nu inseamna neaparat ca cei din spatele atacului sunt chinezi sau romani.
Insa la noi jurnalismul si interpretarea statisticilor se face dupa ureche si dupa posibilitatile fiecaruia.
Iti trebuie un background gros ca sa nu scrii prostii. Inginerii stiu de ce...
Ia intai sa fie mai totzi prinsi, apoi sa li se aplice Legea (care este :))) ), sa vedem pe ce loc mai suntem. Faptul ca suntem impreuna cu China, arata permisivitatea si pasivitatea Statului la incalcarea regulilor (de autor, etc) pe net.
Aici nu vorbim de hacking, sa sparga nu stiu ce securitate la nu stiu ce site, etc...
Nu se specifica clar, dar sunt aproape siguri ca din Romania nu pornesc atacuri informatice, aka sa spionam noi pe Americani.
Ce vor infractori nostrii: bani, si astia se obtin prin Credit Card fraud, ca spargi un site de vanzari si le iei pe toate, ca ii trimiti la un prost un logger, etc...
Astia nu sunt geniile, astia sunt hotii, care se folosesc de ideile desteptilor.
Adica, masinile folosite in atacuri erau din Ro, nu neaparat si oamenii care le controlau.
Se poate spune si ca securitatea masinilor de calcul de la noi este slaba.
Primul sfat, treceti pe Linux - Mint, Ubuntu sunt foarte asemanatoare cu Win, doar ca mult mai rapide.
mojoritatea asa zisilor hackeri folosesc doar programe create de niste oameni destepti si f multi nu ar sti ce sa faca daca ar intalni un obstacol de securitate in fata.de aceea daca vrei sa fii in siguranta foloseste un firewall antispyware , antihacking sau servere proxy.multe din aceste softuri sunt gratuite si functioneaza perfect inafara de proxy servere pt care tre sa platesti daca vrei sa faci treaba.
nici acum hackerii nu au reusit sa copieze sau sa pirateze eficient un program de proxy, asta poate spune ceva de siguranta lor.
Ti-am dat exemplul asta deorece consider ca este mai convingator ... consider ca cei care au luat decizia privind alegerea sistemului de operare pentru niste calculatoare mai performante au fost SPECIALISTI.
Cele 5 care au windows (din 500) cred ca sunt ale lui bill gates - e singurul care isi permite un astfel de sistem si pe care sa puna un windows care sa mearga mai bine.
Felicitari comentatorule esti bun.