Cea mai noua versiune a sistemului de operare al Apple iPhone va fi prezentata joi intr-un eveniment organizat de companie, urmand ca sistemul de operare sa echipeze telefoanele din noua generatie iPhone care vor iesi pe piata la vara, scrie PC World. Ca noutati ale sistemului de operare se asteapta introducerea multitasking-ului, dar nu e exclus nici ca viitorul iPhone sa aiba si o camera pe partea frontala.

Pe 8 aprilie Apple va face o prezentare a iPhone 4.0, versiune a sistemului de operare ce va echipa noua generatie iPhone care la vara va trebui sa iasa pe piata. Dezvoltatorii vor putea sa vada cum arata viitoarea generatie a iPhone OS si sunt asteptate mai multe imbunatatiri.

Astfel, noul iPhone ar trebui sa fie capabil de multitasking, rezolutia imaginilor ar trebui sa creasca si e posibil sa fie prezenta si o camera pe partea frontala, astfel incat sa se poata face videoconferinte.

Apple a lansat iPhone in 2007 si de atunci, an de an in primavara e prezentata o noua versiune a sistemului de operare, iar trei - patru luni mai tarziu e lansata si noua versiune a telefonului.

In ultimul trimestru al anului trecut Apple a vandut aproape noua milioane de terminale iPhone si circa 40 de milioane din momentul lansarii.