Apple lucreaza se pare la un nou produs interesant: o pereche de ochelari speciali care pot fi conectati la iPhone, iPad si iPod Touch, astfel incat utilizatorul sa poata urmari continut 3D la ei. Compania a depus cerere in vederea inregistrarii brevetului de inventie pentru acest gadget care va dispune si de o camera video orientata spre exterior, astfel incat cel care foloseste ochelarii sa fie avertizat cand cineva din jur ii atrage atentia sau se apropie de el, scrie The Telegraph. Apple nu a confirnat inca daca va lansa acesti ochelari 3D.

Gadgetul arata precum o pereche de ochelari si poate fi conectat la iPad, iPhone sau iPod Touch, astfel incat utilizatorul va putea urmari filmele, spre exemplu, nu pe ecranul iPad-ului, ci direct in acesti ochelari speciali. In plus, lentilele vor putea imparti imaginea in doua cadre diferite, unul pentru fiecare ochi, astfel incat sa para ca imaginea e vazuta din unghiuri diferite. Astfel, imaginea va fi una stereoscopica, dand privitorului senzatia ca urmareste un film 3D.

In afara de faptul ca va da senzatia unei "adancimi" a imaginii, acest nou terminal ar putea fi controlat prin miscari ale mainilor sau ale capului si ar putea vibra la anumite scene dintr-un film vizionat, cum ar fi o explozie sau parcurgerea cu masina a unui drum accidentat, pentru a oferi o experienta cat mai interesanta.

Apple a depus pe 1 aprilie la autoritatea US Patent and Trademark Office cerere pentru inregistrarea brevetului acestei inventii. Initial s-a crezut ca e o pacaleala, insa blogurile de tehnologie incep sa ia informatia in serios. O alta informatie care face dispozitivul mai interesant tine de faptul ca va dispune si de o camera video care monitorizeaza ce se intampla in exterior si il avertizeaza pe privitor cand cineva se apropie de el.

Ideea Apple nu este noua, dispozitive stil ochelari care pot fi conectate la iPad sau iPhone exista deja, insa nu ofera imagini 3D si nu au avut succes si din cauza ca utilizatorul nu vedea nimic din ce se intampla in jurul lui cand urmarea filmul, dar nici imaginea nu era la calitate extrem de buna.

Analistii spun ca daca produsul va iesi pe piata va fi atractiv deoarace are mari sanse sa fie mai bun decat cele existente, iar camera video care monitorizeaza ce se intampla in exterior este un avantaj mai ales ca utilizatorii nu vor sa fie total neputinciosi. Totusi, unul din analistii citati de The Telegraph spune ca acest terminal nu va putea fi utilizat in timp ce mergi pe strada, ar fi mult prea periculos, insa e util pentru calatorii lungi in care trebuie sa-ti ocupi timpul cumva.