O mica firma germana incearca sa rivalizeze cu Apple. Compania berlineza Neofonie a lansat tableta WePad, care se vrea a fi un competitor al ultimului produs lansat de gigantul american. Numele acestuia face trimitere directa la iPad, iar in strategia de marketing initiata de compania germana se face o critica deschisa la adresa Apple.

Nemtii insista asupra distinctiei dintre "eu" ("I" = "eu" in engleza) si "noi" ("we"="noi") si lanseaza sloganul "impreuna vom fi liberi sa realizam mai mult". In plus, acestia sustin ca WePad este o solutie mai inteligenta pentru a te bucura de internet, facand aluzie la ingradirile impuse de produsele Apple, care parca ar fi din cartea 1984 a lui George Orwell.

Produsul fabricat in Asia are dimensiunile 288 x 190 x 13 mm si cantareste 800 de grame. WePad are un display de 11.6 inch cu o rezolutie 1366 × 768 pixeli, procesor Intel Atom N450, 1.66 GHz, si placa video integrata Intel GMA 3150. In plus, WePad are webcam integrat, 2 porturi USB, card reader 3-in-1 si o autonomie a bateriei de pana la 6 ore. Tableta suporta Java si Flash si este perfecta pentru navigarea pe Internet, vizionarea fotografiilor, accesul la presa online si rasfoirea cartilor digitale. WePad ruleaza cu sistemele de operare Android si Linux.

Pretul unui WePad porneste de la 449 de euro, iar potivit companiei Neofonie, exista deja comenzi pentru 20,000 de exemplare. Potrivit unui juranalist din domeniul IT intervievat de Reuters, WePad "are mult potential daca realizatorii sai isi vor tine promisiunile".